A gyülekezeti ingyen boltunk szombatonként 10–12 óra között tart nyitva.

Ekkorra kérjük a ruhák és egyéb cikkek leadását és ekkor lehet válogatni és vinni a készletből.

Gyűjtünk:
– ruhákat (tiszta, esetleg kisebb munkával javítható)
– játékokat (tiszta, ép, biztonságos)
– sporteszközöket (ép vagy kis hibával házilag javítható)
– kisebb háztartási gépek (ép vagy kis hibával javítható)
– azokat az eszközöket, amelyeket egy ember kézben nem tud hordozni (hűtőszekrény, kerti gép, bútorok) nem gyűjtjük, de a róluk készült fényképet, vagy hirdetményt kitesszük a hirdetőre

A gyülekezeti ingyen bolt használatának rendje:
1. Az ingyen boltunkat elsősorban a gyülekezetünk tagjai számára hoztuk létre. Ha a baráti körünkben vagy az ismerőseink között tudunk érdeklődőkről, kérjük a testvéreket, hogy személyesen kísérjék el őket a boltba, hogy így ők is részesülhessenek a gyülekezetünk áldozatkészségéből.
2. Egyszerre, egy nap, legfeljebb 10 db cikket vigyünk el személyenként azért, hogy az egyenletes elosztás lehetővé váljon
3. A hozott ruhák, cikkek legyenek tiszták. Kisebb, házilag javítható hibák lehetnek, de ipari rongyot ne gyűjtsünk. Az nem baj, ha látszik, hogy használták, de még 30% élettartam legyen benne.
4. A rezsiköltség fedezésére a boltban perselyt helyezünk ki.
5. Kérjük a Testvéreket, hogy a boltba szánt adományokat lehetőleg szombatonként 9–11 óra között hozzák el a boltba és adják át Mányokiné Csillának, aki irányítja a boltot. A nyitvatartási idő alatt, és a készlet kezeléséhez alkalmanként 2-3 segítőre is szükség van. Erre is várjuk a jelentkezőket.

Bátorítson bennünket a jócselekedetekben János első levele 4,21: „Azt a parancsolatot is kaptuk tőle, hogy aki szereti Istent, szeresse a testvérét is.”